Dødsattest – ligsyn

En persons død skal konstateres af en læge, ud fra de to gældende dødskriterier, vi har i Danmark, som er at åndedræt og hjertevirksomhed er uopretteligt ophørt, eller at al hjernefunktion er uopretteligt ophørt.

Lægen skal se, om der er sikre dødstegn som muskelstivhed (rigor mortis) og/eller dødspletter (livores).

Dødsmåde og dødsårsag skal så vidt muligt fastslås.

Dødsattest kan udfærdiges, når der er mindst et sikkert dødstegn, og den gamle 6-timers regel er ikke længere gældende (den blev afskaffet i 1979).

Herefter kan afdøde lægges i kiste og flyttes til kapel.

Dødsattestens side 1 udleveres til den, der drager omsorg for afdødes begravelse / bisættelse. Det er ofte bedemanden. Dødsfaldet kan også registreres digitalt af lægen, men det fungerer ikke til alle tider. Derfor hjælper jeg fortsat med at bringe dødsattesten til begravelsesmyndigheden. Dødsanmeldelse kan også foregå digitalt til begravelsesmyndighed, og de pårørende giver bedemanden fuldmagt til at klare denne opgave.

Afdøde vil herefter blive registreret som værende død til alle myndigheder.​​

Hvad koster en begravelse? 

​Individuelle valg og afstande har betydning for den endelige pris. Hvis du har spørgsmål eller ønsker at Inge Jensens Begravelsesforretning v. Tine Snedker står for begravelsen af jeres kære, så er du altid velkomne til at kontakte mig. 

​Jeg besvarer gerne alle dine spørgsmål, fx om mine priser, og arrangerer et møde, hvor jeg kan tale mere om, hvordan begravelsen skal være, og hvad det vil komme til at koste.​

Jeg kan kontaktes på tlf. 98 57 12 11 eller 98 33 12 90. Desuden kan jeg kontaktes via min hjemmeside eller på e-mail info@dinbedemand.dk. ​

Her på hjemmesiden kan du læse mere om de forskellige opgaver, Inge Jensens Begravelsesforretning v. Tine Snedker kan hjælpe dig med.

​Kontakt mig via formularen

​Fandt du ikke information om det du søgte på hjemmesiden, eller ønsker du yderligere oplysninger, kan du udfylde min kontaktformular.

Jeg vil derefter tage kontakt til dig og bruge mine mange års erfaring til at hjælpe dig videre

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Tine Snedker

​Kontakt mig

Døgnvagt:​

Storegade 38 – 9560 Hadsund 

Telefon: 98 57 12 11

Skomagerbakken 82, 9260 Gistrup 

Telefon: 98 33 12 90

Mail: info@dinbedemand.dk

CVR:​ 4093206​2

Lidt info

Jeg hjælper med at arrangere begravelser i Nordjylland, omkring Hadsund, Kongerslev og Terndrup.


Af andre byer kan nævnes: Mou, Storvorde, Als, Øster Hurup, Bælum, Solbjerg, Skelund, Klarup, Gistrup, Gunderup, Astrup, Arden og ikke mindst Aalborg