Dødsfald og sorg

Døden er moderne- men sorg kan være tabu

Vi kan ikke forberede os på, hvordan vi reagerer, når vi mister et menneske, der har betydet noget for os.

Det kan være følelse af usikkerhed, angst, lettelse, skyld, afmægtighed, vrede og urimelighed. Alle følelser kan være lige rigtige og normale, da mennesker føler og viser sorg på meget forskellig måder.

Det kan have betydning, hvordan dødsfaldet er sket. Var det ventet efter langvarig sygdom, handler det om hjertestop, ulykke eller selvmord?

Med vores forstand forsøger vi, at finde forklaringer og rationel trøst, mens smerten kan være udmattende og livet kan føles meningsløst.

For nogle sørgende er det vigtigt igen og igen at tale om det, der er sket. For andre kan det være vigtigt at skubbe de smertefulde følelser til side.

Her er det vigtigt, at det er den sørgendes valg og ikke omgivelserne, der mener at vide, hvad der tjener den enkelte bedst i forhold til at få sagt et sidste farvel.

Gråd kan være angstdæmpende og befriende for nogle, mens andre har glæde af latter, selv i de tungeste stunder.

Vi bombarderes i medierne med katastrofer, ulykker, mord og massakrer, men sorgen har trange vilkår. Vores samfund er ikke gearet til, at den sørgende skal have tid og rum.

Der er ingen nemme veje at følge, når man mister et elsket menneske. Det kan handle om at skabe og fastholde minderne samt den dødes betydning på en ny måde. Den døde skal ikke glemmes, men vil være tilstede i de levendes erindring.

De dødes nærvær udtrykkes i digtet "Noget at leve op til" af Benny Andersen fra digtsamlingen Denne kommen og gåen. Benny Andersen taler om, at hans afdøde venner er "sprældlevende" og langt mere til stede i hans liv end nogle af de levende, der kan tage livsmodet fra ham.

Tab af et elsket menneske er en så alvorlig hændelse i et menneskes liv, at der bør udvises forsigtighed med at betegne visse former for tilpasning til den nye situation som bedre end andre.

Det kan have stor værdi, at dele sine tanker og følelser med andre, der har mistet, da sorg også kan være en fælles erfaring.

Her kan sorggrupper, som ledes af en professionel eller selvhjælpsgrupper være til nytte.

Hvad koster en begravelse? 

​Individuelle valg og afstande har betydning for den endelige pris. Hvis du har spørgsmål eller ønsker at Inge Jensens Begravelsesforretning v. Tine Snedker står for begravelsen af jeres kære, så er du altid velkomne til at kontakte mig. 

​Jeg besvarer gerne alle dine spørgsmål, fx om mine priser, og arrangerer et møde, hvor jeg kan tale mere om, hvordan begravelsen skal være, og hvad det vil komme til at koste.​

Jeg kan kontaktes på tlf. 98 57 12 11 eller 98 33 12 90. Desuden kan jeg kontaktes via min hjemmeside eller på e-mail info@dinbedemand.dk. ​

Her på hjemmesiden kan du læse mere om de forskellige opgaver, Inge Jensens Begravelsesforretning v. Tine Snedker kan hjælpe dig med.

​Kontakt mig via formularen

​Fandt du ikke information om det du søgte på hjemmesiden, eller ønsker du yderligere oplysninger, kan du udfylde min kontaktformular.

Jeg vil derefter tage kontakt til dig og bruge mine mange års erfaring til at hjælpe dig videre

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Tine Snedker

​Kontakt mig

Døgnvagt:​

Storegade 38 – 9560 Hadsund 

Telefon: 98 57 12 11

Skomagerbakken 82, 9260 Gistrup 

Telefon: 98 33 12 90

Mail: info@dinbedemand.dk

CVR:​ 4093206​2

Lidt info

Jeg hjælper med at arrangere begravelser i Nordjylland, omkring Hadsund, Kongerslev og Terndrup.


Af andre byer kan nævnes: Mou, Storvorde, Als, Øster Hurup, Bælum, Solbjerg, Skelund, Klarup, Gistrup, Gunderup, Astrup, Arden og ikke mindst Aalborg