Gravstedstyper

​Alle kirkegårde har forskellige gravsstedstyper, hvorfor du skal kontakte den lokale kirkegård for at få grundig information og vejledning, inden valget om gravsted træffes.

Tag ud til kirkegården og gå en tur, måske kan du selv mærke, hvor der er godt at være.

Jeg kan også vejlede og hjælpe dig med at tage kontakt.

Hvis afdøde skal begraves, skal der vælges gravsted i god tid af hensyn til det praktiske arbejde omkring begravelsen.

Det er vigtigt, at få valgt det rigtige gravsted. Man erhverver gravstedet for det antal år, som fredningsperioden udgør.

Fredningsperioden for kister er minimum 20 år og for urner 10 år. Det vil sige, at gravpladsen ikke må bruges igen, før denne periode er udløbet.

Fredningsperioden kan være længere, så spørg på den lokale kirkegård, da omsætningen i jorden afhænger af jordbundsforholdene. Der er kirkegårde, hvor fredningstiden er 30 år.

Er kisten af ædeltræ f.eks egetræ, mahogni, teak eller kirsebær, så er der dobbelt fredningstid, da ædeltræ er langsom nedbrydeligt. Det kan betyde, at man er forpligtiget til at passe gravstedet i 40 – 60 år.

Dette kan være en vigtig ting at tage med i overvejelser omkring kistevalg.

Der kan ansøges om tilladelse til at flytte kister og urner, hvis der ønskes et andet gravsted, men det kan være en besværlig proces.

Der kan være æstetiske og sundhedsmæssige forhold, som gør, at der ikke gives tilladelse. Ansøgning skal sendes til den lokale kirkegård.

De forskellige gravstedtyper der nævnes i det følgende er blot eksempler, men udvalget kan variere på de enkelte kirkegårde.​

Hvad koster en begravelse? 

​Individuelle valg og afstande har betydning for den endelige pris. Hvis du har spørgsmål eller ønsker at Inge Jensens Begravelsesforretning v. Tine Snedker står for begravelsen af jeres kære, så er du altid velkomne til at kontakte mig. 

​Jeg besvarer gerne alle dine spørgsmål, fx om mine priser, og arrangerer et møde, hvor jeg kan tale mere om, hvordan begravelsen skal være, og hvad det vil komme til at koste.​

Jeg kan kontaktes på tlf. 98 57 12 11 eller 98 33 12 90. Desuden kan jeg kontaktes via min hjemmeside eller på e-mail info@dinbedemand.dk. ​

Her på hjemmesiden kan du læse mere om de forskellige opgaver, Inge Jensens Begravelsesforretning v. Tine Snedker kan hjælpe dig med.

​Kontakt mig via formularen

​Fandt du ikke information om det du søgte på hjemmesiden, eller ønsker du yderligere oplysninger, kan du udfylde min kontaktformular.

Jeg vil derefter tage kontakt til dig og bruge mine mange års erfaring til at hjælpe dig videre

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Tine Snedker

​Kontakt mig

Døgnvagt:​

Storegade 38 – 9560 Hadsund 

Telefon: 98 57 12 11

Skomagerbakken 82, 9260 Gistrup 

Telefon: 98 33 12 90

Mail: info@dinbedemand.dk

CVR:​ 4093206​2

Lidt info

Jeg hjælper med at arrangere begravelser i Nordjylland, omkring Hadsund, Kongerslev og Terndrup.


Af andre byer kan nævnes: Mou, Storvorde, Als, Øster Hurup, Bælum, Solbjerg, Skelund, Klarup, Gistrup, Gunderup, Astrup, Arden og ikke mindst Aalborg